Кошничка

Имате 1 информации во вашата кошничка за печатење


30 полжави
2 главици кромид
масло
брашно
црвен пипер
оцет
сол
3а јадење се употребуваат затворени, големи лојзарски полжави на чија предна страна се наоѓа бела кожичка. Полжавите ставете ти во тенџере, налејте ти со вода и варете ги околу половина час. Кога полжавите ќе се сварат исцедете ја водата, извадете ја кожичката и извадете ги од кукичката со игла за плетење или со некоја жичка. Отсечете ги краевите (главите и опашките) измијте ги и ставете ги во оцет да стојат околу половина час. Во меѓувреме исечкајте го кромидот и пропржете го на масло, додајте малку брашно црвен пипер и уште малку пропржете. Додајте потоа вода, посолете по вкус, ставете ти полжавите и варете ги уште десетина минути.

Дата: 11/25/2010