СеВоЕдно web за Вас
 085 383 380
 info@sevoedno.com


Кујната е најдобра во зима

KYJHA    ☰    20805 посетиНазад     Сочувај за споредба

Везени Пиперки
zoki

2 кгр. везени пиперки
3 филџана ексенција
2 главици лук
1 китка магданос
сол  масло
Измијте ти пиперките и засечете ги малку дршките и подпечете ги по малку. Вo длабок сад ставете масло и кога ќе ги вадите од оган пиперките веднаш ставајте ги во маслото провалкувајте ги и ставајте ги во друг сад. Од како ќе бидат сите испечени редете ги во тетла, ред пиперки, ред магданос и лукче сечкани, се додека не се потрошат пиперките. Ставете во сад 3 литра вода ставете ја на оrан да зоврие. Тргнете ја од отан и веднаш ставете 3 филџани ексенција и сол. Со оваа течност налејте ги пиперките веднаш, врзете ги одозтора теглите и завиткајте ги во весници или кебиња да стојат 24 часа. Утредента ставете ги кај другата зимница.

635 посети
11/25/2010
Сочувај за споредба