СеВоЕдно web за Вас
 085 383 380
 info@sevoedno.com


Се во Едно WEB за Вас

МАПА    ☰    1073 посетиНазад     Сочувај за споредба

Mapa

Токму затоа сите дела застапени во новата збирка поезија и проза што ја издава македонското литературно друштво „Ванчо Николески" ќе остава траен белег на македонскиот пишан збор овде, во далечна Австралија.“ - изјави Наум Трајчески, поет и претседател на литературното друштво од Квинбијан.
Нa cвеченоста им беа доделени награди на Емил Попорданоски, Ристо Ристески, Велика Гацис, Дијана Пупалеска-Мицалеска, Велика Блажевска, Гордана Димовска, Гроздан Јовановски, Ристо Ристески и Снежана Димитровска.


View Среќен ден in a larger map

114 посети
7/1/2020
Сочувај за споредба