СеВоЕдно web за Вас
 085 383 380
 info@sevoedno.com


zivot

Живот    ☰    7653 посетиНазад     Сочувај за споредба

Текстот на песната „I'm only sleeping“ од Џон Ленон ќе се продава на аукција

Текстот на песната „Im only sleeping“,
што Џон Ленон ја напишал за Битлси,
на 15 декември ќе се понуди на аукција,
јавуваат агенциите.
Се претпоставува дека текстот ќе се продаде за сума меѓу 250.000 и 350.000 фунти, затоа што е пишуван лично од рацете на Ленон.

На продажбата која ја организира аукциската куќа Бонам ќе се најдат и двете награди за најдобар текст и музика, што овој славен бенд ги добил во 1964 година за песната „She Loves You“. Се проценува дека тие ќе бидат продадени за околу 40-50.000 фунти.
Во понудата ќе се најде и наградата за песна на годината за 1968, што Битисли ја освоија со нумерата „She's leaving home“, а за која Бонам процени дека чини 15-20.000 фунти.
Покрај ова ќе биде понудена и Леноновиот список со трошоци за мај 1968 година на која се наоѓа чек и сметки за лекарот кој го лекувал неговиот син Џулијан, вклучувајќи ги и исплатите на неговата тогашна баба.
Се проценува дека од продажбата на списокот ќе се соберат околу 15.000 фунти.

340 посети
11/25/2010
Сочувај за споредба