СеВоЕдно web за Вас
 085 383 380
 info@sevoedno.com


Се во Едно WEB за Вас

Интересно    ☰    4909 посетиНазад     Сочувај за споредба

Семејни хотели навикнати на присуството на духови

Мајкл и Тереза Манчика пред три години купија стара зграда повеќе од 10 години во која се отвори хотел и ресторан, но, освен за гости кои постојано остануваа, доаѓаат во нивните соби постојано и непоканети гости кои на свој начин им даваат на знаење дека и они се присутни.
Хотелот е на три спрата изградени во 1855год. и има сала за танцување горе. Целиот третиот кат во 1962год. го проголтна голем пожар, а денес има еден ресторан во приземјето, додека на горните катови има десетина соби.
Пред неколку месеци, паранормални истражувачи почнаа да ја истражуваат во областа на гробишта,а малиот семеен хотел  со оглед на неговата возраст бил особено интересен за нив. Поставување на опрема во хотелот со цел да се измерат "жешките точки", области каде што може да има паранормални активности. Тие ја користеле инфрацрвената светлина, дигитални термометри и специјални уреди кои мерат електромагнетни полиња.
Тоа ги изненади како во Мемфис Хотелот најдени се многу паранормални активности, од звукот на чекорите, движење, конфузија, неколку воздишки, со два посебни сеништа - веројатно машки и женски дух.
Највисоката активност најдена е во стара бања, а истражувачите велат дека имаат  неверојатно многу докази.
Со години се зборува приказната за тоа како духовите живеат во хотелот Мемфис. Кога го купиле хотелот,сопствениците довеле пријатели да го посетат.
"Јас ги имав сие клучеви на сите врати и порти иако секогаш се отклучени.Сепак, интересно е дека на вратата од собата каде што еден гостин пред  дваесет години починал е секогаш заклучена. И тоа секој пат", вели Тереза.
Меѓутоа, сопствениците се убедени дека во нивниот хотел не владее злото или агресивна атмосфера, малку чудно но биле навикнати на активностите во хотелот.

461 посети
11/27/2010
Сочувај за споредба