СеВоЕдно web за Вас
 085 383 380
 info@sevoedno.com


Се во Едно WEB за Вас

Интересно    ☰    4907 посетиНазад     Сочувај за споредба

Умре најголемата "заробена " змија!

Најголемата змија која живеела "заробена" во зоолошката градина во Колумбус, Охио, умрела. Се работи за една врста мрежест питон, кои всушност се најдолгите змии во светот.
Мрежестиот питон (Python reticulatus) е долг 7,5 метри, тежок 135 килограми и стар 18 години од зоолошката градина во Колумбус, каде се наоѓал од 2007 година, службено бил запишан во Гинисовата книга на рекорди какоко најголема змија во "заробеништво". Од соопштението на зоолошката градина се дознава дека големата змија умрела од тумор. Мрежастите питони инаку се, најдолгиот вид на змија и влекач. Најголемиот познат мрежест питон, долг 10 метра, убиен е во 1912 година во Индонезија

427 посети
10/31/2010
Сочувај за споредба