СеВоЕдно web за Вас
 085 383 380
 info@sevoedno.com


Се во Едно WEB за Вас

Интересно    ☰    4693 посетиНазад     Сочувај за споредба

Сакате тој да направи нешто за вас?

Ако го замолите нешто во 18 часот, шансите се на ваша страна.Можеби мислите дека вашиот партнер ретко ги задоволува вашите потреби, но ако разговарате за она што го сакате во попладневните часови, природата и биоритамот ќе работат за вас.Неодамна спроведеното истражување на тема на човековото однесување покажа дека мажите се тогаш подготвени да излезат во пресрет на својата поубава половина од вообичаеното.Без разлика дали сакате да го убедите да ви помогне во средувањето на домот, или да испланира романтичен викенд за двајца,разговорот на таа тема спроведете го во шест часот односно, на крајот на работниот ден.Мажите, од друга страна треба да се избегнуваат каква било дискусија со партнерката околу пладне, затоа што жените во тоа време се многу намќорести расположени за кавга. Ако имате нешто да разговарате со својата девојка или жена, таа веројатно ќе ги прифати вашите аргументи околу три попладне, покажало истражувањето на Bayer Schering Pharma, во која беа вклучени повеќе од 1.000 испитаници од двата пола.Меѓутоа, резултатите донесоа една олеснителна вест за дамите: хормоните влијаат на промената на расположението кај луѓето, без оглед на полот, а интересно е дека ова навистина се случува на дневна база.Нешто повеќе од 86 проценти од испитаниците од двата пола се изјасниле дека се свесни за промените во расположението на партнерот во текот на денот, но само половината од нив го зема тоа во предвид во секојдневниот живот јавува "Дејли мејл".Кога ќе размислите подобро, сигурно и на вас ви се случувало да влезете во расправија со партнерот за глупост дури и кога гледате дека е во лошо расположение, или да ја продолжите расправијата иако он или она се заинатиле и не попуштаат ни за милиметар зар не?
Психологот Ива Бентли вели дека на расположението влијаат хормоните, вклучувајќи ги и оние од контрацептивните пилули,стрес,се разбира ни и исто така храна,алкохол кои се концумираат.На биоритамот али и на нашето расположение влијаат хормоните.Важно е да се има тоа на ум во секојдневниот живот, затоа што тоа всушност во голема мера значително влијае на нас самите но и на нашите односи со партнерот," вели д-р Бентли.

311 посети
10/22/2010
Сочувај за споредба