СеВоЕдно web за Вас
 085 383 380
 info@sevoedno.com


Се во Едно WEB за Вас

Пинџур vo tava     ☰    1136 посетиНазад     Сочувај за споредба

ЖИВА ТУРШИЈА

Пиперчиња врвоинки (последниот род)
Зелени домати
карфиол
моркови
Пиперчињата и доматите ќе се засечат по малку, а карфиолоот ќе се дели на цветови. Морковите да се исчистат, а пoтоа се добро да се измие и да се редат во тегли наизменично од сите наведени зеленчуци. Солилoто се прави на следниот начин:
10 литри вода
20 гр. винобран
10 гр. натриум бензоикум
250 тр. ексенција
400 тр. сол
Сите овие продукти ќе се измешаат и ќе се налијат наредените тетли. (Во колку недостасува од течнoста се прави сразмерна мерка од истите состави). Се поврзуваат теглите и се оставаат кај останатата зимница.

1071 посети
11/24/2010
Сочувај за споредба