дома
 


Се во Едно WEB за Вас

 

Токму затоа сите дела застапени во новата збирка поезија и проза што ја издава македонското литературно друштво „Ванчо Николески" ќе остава траен белег на македонскиот пишан збор овде, во далечна Австралија.“ - изјави Наум Трајчески, поет и претседател на литературното друштво од Квинбијан.
Нa cвеченоста им беа доделени награди на Емил Попорданоски, Ристо Ристески, Велика Гацис, Дијана Пупалеска-Мицалеска, Велика Блажевска, Гордана Димовска, Гроздан Јовановски, Ристо Ристески и Снежана Димитровска.

Сочувај за печатење 188 посети
7/1/2020


View Среќен ден in a larger mapСеВоЕдно web за Вас      ул. 113 бр. 10     Скопје   085 383 380     info@sevoedno.com   од посетена 150928 пати